DIS-Norge
 
  English Norsk  

Styret i Slekt og Data Rogaland

Styret ble konstituert 1. mars 2016.

Navn og rolle Bakgrunn Kontaktinfo

Oddvar Lilleaas
Leder 

Medlem siden 1999, styremedlem 2002 - 2010 og resirkulert nå til leder. Slektsgransker, tja, iallfall aktiv siden anskaffelsen av slektsprogrammet Embla Familie og Slekt i 1998. I våre slektslinjer var det mye upløyd mark, slik at ferieturene i flere år gikk med til å oppsøke slekts steder. Mange slektsband er knyttet og fylt med positiv opplevelse. Min første seng i Norge ble en kommodeskuff hos mormor på Ramslandsbergjet 1, Stavanger, 4. august 1945.

Oldefar til tre, bestefar til ni, far til to og fremdeles ektemann til ei raus «kåna», et forhold som har passert femti år. Vår ekteskapelige rollefordeling er slik, jeg bestemmer og hun ombestemmer, det er nok best slik. I alle år har det vært godt å ha ei hånd å holde i og slik er det fremdeles.

Engasjert fagmann i industri prosjekter, elektro/automasjon/prosess, så vel til lands som på vann i 26 år, også under andre himmelstrøk enn det som sees fra Stavanger.
Glødende nysgjerrig i nevnte fag og med mange års formidlingserfaring, takket jeg ja til en A4 stilling i videregående skole. Det ble over 25 år som pedagog.

leder@ro.disnorge.no

oddvar.lilleaas@lyse.net

Stein Høiland
Kasserer

Jeg er gift og har tre barn og fire barnebarn. Har sittet i styret noen perioder nå, alle som kasserer. 

Slektsgransking begynte jeg med i 1972. Holdt da på noen år før jeg la det så på hyllen. 

Tok opp igjen slektsgranskingen i begynnelsen av 1990 tallet og har holdt på siden. 

Gjør noe innenfor slektsgranskingen så og si hver eneste dag. 
For tiden leter jeg mest i utlandet etter ”tapte” slektninger. 
Min måte å legge opp granskingen på er at jeg tar utgangspunkt i alle tipp-tipp oldeforeldrene og leter etter alle etterkommerne etter disse.

kasserer@ro.disnorge.no

stein.hoiland@lyse.net

Geir A. Myrestrand
Administrator for nettsider

Født og oppvokst i Nordfjord, men nå bosatt i Sandnes med kone og 3 barn. Har bakgrunn som systemutvikler og jobber nå med IT i Statoil på Forus.

Startet med slektsgranskning rundt 2007/2008 etter at jeg flyttet tilbake til Norge etter nesten 13 år i U.S.A. Arvet en del materiale fra min bestefar og fikk noe fra min onkel, og min jobb startet med at jeg fikk dette lagt inn på data, og så har jeg jobbet videre med å utvide slektstreet, slik at det har vokst fra et par hundre personer til over 14,000. Har brukt mye tid på å spore opp emigranter fra familien og deres etterslekt, de fleste av dem i U.S.A. Morsslekten er hovedsaklig i midtre deler av Nordfjord, mens farsslekten er ytre deler av Nordfjord og Vest-Agder. Mange nålevende fra slekten fra farssiden har emigrert til Rogaland, flest i Stavanger.

Har jobbet litt med gravstedsregistrering for DIS-Norge Gravminner, håper å komme i mål med 2 gravlunder i 2016.

Jeg bruker RootsMagic som primær-program, MyHeritage Family Tree Builder for rapporter, diagrammer, etc., samt en rekke andre til ulike oppgaver. Følger ekstra nøye med på hva som skjer rundt Chronoplex Software sitt My Family Tree program, og også tildels Heredis. Kjører stort sett programmene på Windows 10, men foretrekker egentlig å bruke Linux og løser en del oppgaver der. Vurderer sterkt å bytte til Linux som primærplattform for slektsforskningsprogrammene også. Bruker også sporadisk Legacy, FamilyHistorian, og noen andre mindre kjente programmer.

Tilbringer (alt for) mye tid på nettstedene bokhylla.no (Nasjonalbiblioteket), Digitalarkivet, Ancestry, 1881.no, birthday.no, DIS-Norge Gravminner. Lidenskapelig opptatt av slektsforskning, lokalhistorie, og landeveissykling.

geir@myrestrand.com
adm@ro.disnorge.no
 

Øystein Blitzner Netland
Styremedlem

Slektsgransker siden 2002.
Jeg bruker slektsprogrammet Legacy 7.0.
Det er mange uløste spørsmål i min mors familie. Noen er funnet, men mange gjenstår. Dette har ført meg til U.S.A og Litauen.
"Det er gjennom fortiden, studiet av mennesker jeg kan forstå hvem jeg er, hvor jeg går og hvilke valg som er gjort - og skal gjøres på bakgrunn av dette".
Filosofi og psykologi er betydelige pådriverfaktorer for meg.

Bedriftssykepleier. Homeopat NHL. Webdesigner.
Arbeidet i over 30 år i helsesektoren, mest med forebyggende helsearbeid og alternativ medisin.

oystein.netland@dabb.no

Kåre Mehus
Styremedlem og
Gravstedskoordinator

Begynte med slektsforskning i 2011 og ble medlem av DIS samme år. Bruker Embla Familie og slekt.

Er gravstedskoordinator for Rogaland

Pensjonert offiser med røtter på Askøy og i Bergen. Flyttet til Stavanger i 1978 og bor på Sunde , Hafrsfjord.

Slektsforskningen er i hovedsak av egen slekt og nærmeste familie.

gravreg@ro.disnorge.no

kaare.mehus@lyse.net

 


Ressurspersoner

Navn og rolle Bakgrunn Kontaktinfo

Hans Bjarne Bærheim

Jeg er født  i Stavanger og oppvokst på Storhaug.  Har bodd på Bryne siden 1970.

Er fagutdannet innen radio og fjernsynsteknikk (i oldtiden). Men fra slutten av 1970 årene har jeg jobbet 30 år som byråkrat i arbeidsmarkedsetaten. Er gift og har tre sønner, tre barnebarn og ett oldebarn.

Jeg begynte med slektsforskning i 2004 og bruker Legacy slektsprogram. Er stort ferdig med å registrere aner og konsentrerer meg nå mer om historien til de nærmeste generasjonene. Slektsforskningen har på den måten gått inn i en ny fase der jeg er blitt interessert i historie og særlig om Stavanger og Rogaland i middelalderen og frem til nyere tid.

Mine aner er fra Jæren, Gjesdal, Dalane, Ryfylke, Hordaland og Åseral i V. Agder. Men noen gener kommer fra Danmark, Sverige og fra Schleswig–Holstein området. 

Utenom slektsgranskningen bruker jeg mye av fritida på sjøen. Medlem av DIS fra 2009. Ny i styret fra i år.

hansbjarne@jkn.no

Kurt Selland
Distreff fadder

 

distreff@ro.disnorge.no