DIS-Norge
 
  English Norsk  

Slektsgranskningsdagen lørdag 29. oktober

Blogglisten

Foreningen DIS-Norge (Databehandling i slektsforskning) arrangerer Slektsgranskningsdag i Klepp Rådhus lørdag 29.oktober 10:00 – 14:00.

Foreningen DIS er en landsdekkende organisasjon med 9500 medlemmer i alle aldre fordelt på 19 fylkeslag.

DIS-Rogaland dekker Rogaland fylke sør for Boknfjorden og har 560 medlemmer.

Foreningens mål er å bistå medlemmene i slektsforskningen gjennom møteaktivitet og foredrag.

Slektsforskningen er i løpet av de siste årene gjort enklere gjennom utvikling av dataprogrammer og tilgang på kilder på internett. Hovedkildene er fremdeles folketellingene og kirkebøker som Riksarkivet har lagt ut i digitalisert eller skannet form på nettet. I tillegg har foreningen DIS en database for gravlagte over hele landet, samt adgang til andre databaser. Slektsgranskning er mere enn å skape slektstre. Hva gjorde våre forfedre, hvorfor gjorde de slik, hvor kom de fra og hvorfor flyttet de.

Gjennom søk på svar så for man også innblikk i lokalforhold og lokalhistorie. Således har DIS et utmerket samarbeid med Rogaland Historie og Ættesogelag, lokale historielag, Statsarkivet og Interkommunalt arkiv.

Utvandringshistorien har gitt DIS et godt samarbeidsgrunnlag med Sons of Norway, og Det norske Utvandrersenteret.

Under Slektsgranskerdagen 29.oktober vil publikum møte også disse samarbeids-organisasjonene og institusjonene. Arrangementet er åpent for alle. Gratis adgang. Her kan publikum få hjelp til å komme i gang med sine slektsstudier eller løse konkrete utfordringer man har i å finne fram i slekten.