DIS-Norge
 
  English Norsk  

Leders hjørne - Januar 2014

Blogglisten

Så skriver vi 2014, et nytt år med mange aktiviteter og ikke minst grunnlovsjubileum. Når vi snur oss og ser oss tilbake, var 2013 det året vi slet med møtelokaler, men allikevel gjennomførte et godt program med møter og ikke minst en flott slektsgranskerdag på Sola kulturhus. Kilderegistreringsgruppen har arbeidet og arbeider fortsatt med kirkebøkene i 1814 for å dekke opp ”hullet” mellom folketellingene i 1801 og 1865.

Når vi ser framover i 2014, så er det mye positivt og godt i vente. I begynnelsen av januar var jeg i møte med den nye statsarkivaren, Inger Messmer, på statsarkivet i Stavanger. Hun tilbød oss møtelokaler på statsarkivet både for medlemsmøtene og slektsdrøsene.  Dette betyr at slektsdrøsene igjen får adgang til bygdebøker og lignende.

DIS-Rogaland, Slekt og Data rundet 20 år 17. januar i år, ingen alder å snakke om, men der er  potensial for videre utvikling. En utvikling hvor vi er avhengig av innspill fra medlemmene enten det gjelder møteform, foredragsemner, hjelp til selvhjelp osv. Kommentarer eller forslag kan gis muntlig eller skriftlig til en av styremedlemmene.

Jan Helge Gulliksrud (Leder DIS-Rogaland)