DIS-Norge
 
  English Norsk  

Leders hjørne - Januar 2014

Så skriver vi 2014, et nytt år med mange aktiviteter og ikke minst grunnlovsjubileum. Når vi snur oss og ser oss tilbake, var 2013 det året vi slet med møtelokaler, men allikevel gjennomførte et godt program med møter og ikke minst en flott slektsgranskerdag på Sola kulturhus. Kilderegistreringsgruppen har arbeidet og arbeider fortsatt med kirkebøkene i 1814 for å dekke opp ”hullet” mellom folketellingene i 1801 og 1865.

 

Leders hjørne - 20. april 2013

Etter en lang og kald vinter med mye slektsgranskning, går det mot sommer og andre prioriteringer. Det har vært en aktiv periode med økende interesse for slektsgranskning, mye takket være TV-programmet ”Hvem tror du at du er”.

Representanter fra DIS-Rogaland, Slekt og Data har holdt flere innføringskurs i slektssøk på internett. Vi håper selvfølgelig på at dette vil lede til flere medlemmer i vår forening.

 

Sommerhilsen fra styret

Så er det blitt sommer – i hvert fall etter kalenderen – og aktivitetene i DIS-Rogaland er lagt i bero til august/september.

I fra september vil vi være i gang igjen med mye møteaktivitet. Følg med på møteoversikten på websiden vår. Høydepunktet vil være slektsgranskerdagen i Klepp Rådhus lørdag 27.oktober. Men det vil være flere andre interessante aktiviteter også.

 

Slektsgranskningsdagen lørdag 29. oktober

Foreningen DIS-Norge (Databehandling i slektsforskning) arrangerer Slektsgranskningsdag i Klepp Rådhus lørdag 29.oktober 10:00 – 14:00.

Foreningen DIS er en landsdekkende organisasjon med 9500 medlemmer i alle aldre fordelt på 19 fylkeslag.

DIS-Rogaland dekker Rogaland fylke sør for Boknfjorden og har 560 medlemmer.

Foreningens mål er å bistå medlemmene i slektsforskningen gjennom møteaktivitet og foredrag.

 

Leders hjørne - 14. september 2011

Sommeren er over og vi er i gang med høstens aktiviteter. Om ettersommeren har vært trøstesløs med regn og vind så kan vi hygge oss med slektsstudier utover høsten og vinteren.

 

Leders hjørne - 23. mars 2011

Det har vært en god og aktiv høst og vinter i DIS-Rogaland. Vi har fått ca. 50 nye medlemmer, godt hjulpet av TV-serien ”Hvem tror du at du er?”

Styret i DIS-Rogaland er opptatt av at medlemmene får de tilbud og hjelp de trenger i slektsgranskningen. For å få til dette, er vi avhengig av innspill fra medlemmene, i form av ønsker eller kritikk. I 2011 har vi satset mer på foredrag og kurs i hvordan man kan drive slektsgranskning på internett for å imøtekomme nye medlemmer.

 

Syndiker innhold